Хирургия

Хирурзите във варненския медицински център Ибни Сина Авицена специализират в диагностиката и лекуването на общи хирургични състояния. Заедно с колегите от другите отдели, те работят за навременното откриване и лекуване на редица значими заболявания, измежду които и ракови.

Хирургичен кабинет

Информация за прегледи и цени

доц. д-р Димитър Харитонов – неврохирургия – извършва платени прегледи с предварително запазен час – 100лв.

Консултации и неврохирургично лечение на заболявания на централната нервна система, гръбначния стълб и периферните нерви.

д-р Моника Занева – хирургия – извършва платени прегледи с предварително запазен час – 60лв.

За ранна и бърза диагностика е на разположение магнитен резонанс и модерен ехограф.

д-р Станислав Тунчев – съдова хирургия – извършва платени прегледи с предварително запазен час – 50лв.

Диагностиката и лечението на заболяванията и травмите на кръвоносната и лимфната система.

Нашите специалисти

доц. д-р Димитър Харитонов специализира в сферата на неврохирургия и гръбначната хирургия. Завършва медицинското си образование в Медицински Университет – Варна през 1996. Академичното му развитие продължава и до ден днешен. През 2019 придобива научна степен доцент. Освен образованието си в престижни университети, доцент Харитонов има над 30 преминати обучения и специализации. Професионалният му път е преминал през редица престижни болници в България и чужбина. Към момента е и началник отделение по неврохирургия и гръбначна хирургия в УМБАЛ „Сърце и Мозък“ Плевен.

Д-р Моника Занева завършва медицина в МУ – Варна през 2008г. Започва работа като лекар ординатор в ЦСМП – Варна от 2008 до 2010г. От 2009г до 2014 е на длъжност лекар в спешно отделение на МБАЛ “Света Анна” – Варна, където придобива добри умения в организацията и работата в сферата на спешността. Започва специализация по хирургия в първа клиника по хирургия на УМБАЛ “Света Марина”, където работи планова и спешна коремна хирургия, както и лапароскопска хирургия. Придобива специалност по обща хирургия през май 2018г. От 2019г. е част от екипа на онкохирургичното отделение на СБАЛОЗ “д-р М. Марков” – Варна. Активно участва в извършването на онкохирургия на млечни жлези, стомашно-чревната хирургия, хирургия на кожни образувания и последваща пластика, операции на дефекти на коремната стена. В амбулаторни условия извършва прегледи, хирургична обработка и лечение на рани, превръзки, шев на меки тъкани, инцизии и дренаж на абсцеси, ексцизии на атером и липом, вземане на биопсичен материал, хирургични интервенции с локална анестезия. Работи върху съвременните проблеми свързани със заболяванията на млечната жлеза. Извършва, прегледи, профилактика, диагностика на тези заболявания. Членува в БЛС и БХД.

Д-р Станислав Тунчев

Роден на 08.08.1985г в гр. Варна, завършил средното си образование през 2004г. в СОУ “Васил Друмев” с природоматематически профил. Завършил магистър в МУ Варна през 2010г. Лекар е от 01.01.2018г. с призната диплома за специалност “съдова хирургия”. През 05.2019 придобива Сертификат за изкаран курс по микросклеротерапия Проф. Варади. Работил в клиника по съдова хирургия към УМБАЛ “Св. Марина” от 2011г. до 12.2017г. и в ДКЦ 1 Шумен от 04.2018 до 05.2019. От 06.2018г. работи и продължава да работи в ДКЦ 4 Варна като Съдов хирург. От 01.05.2020г. работи в Отделение по съдова х-я към МБАЛ Св. Анна. Приема пациенти на платен прием в мед.център “Ибни Сина Авицена” с предварително запазен час.

д-р Моника Занева
д-р Моника Занева
д-р Станислав Тунчев

Доброто здраве е наша мисия

бул. „8-ми Приморски полк“ 202, 9010 ж.к. Бриз, Варна

(Автобусна спирка „Резервоара“ / по автобусна линия № 31)